www.mobarn.noVåre barnehager

En dag på bussen vår

Nå har vi hatt gleden av å ha vår helt egen barnehagebuss i overkant av 1 år, og i den anledning vil vi gjerne vise hvordan en dag på bussen for små og store kan være. Førskolebarna våre, som kalles "edderkopper" er de som benytter seg av bussen 4 dager i uken, og de reiser land og strand langs Molde by på jakt etter gode naturopplevelser.

Dagen starter med at vi møter opp på basen vår, hvor vi spiser frokost og smører mat som vi skal ha med oss på tur. Her får barna være delaktig, og skjære opp grønnsaker og forberede avreise.

Etter frokost samles vi til en samlingsstund, hvor vi snakker om dagens turmål og gjennomfører ulike temasamlinger ut fra fokusområde den aktuelle måneden. Deretter er det pakking av sekk, påkledning og ombordstigning på bussen. Barna er godt opplært i rutinene som medfølger her, og sikkerhet er i høysetet for alle mann.

   

Av ulike turmål som vi reiser til kan vi nevne bla Julneset, Cap Clara, Jensgurilia, Skaret, Kringstadbukta, Storlihytta med mer. Når vi ankommer turdestinasjonen er det utforsking av området og lek som er i fokus. Kanskje gjennopptar vi leken som vi hadde i går, eller etablerer en ny.

 

 

Etterhvert samles vi for å spise mat, som kan være alt fra brødskiver med pålegg ellerl varme fiskekaker laget på bålpanne. Under måltidet er det gode samtaler om leken, turmålet eller høytlesning fra ulike bøker, alt etter hvilket tema som er fokuset for perioden.

 

  

Etter enda mer lek og utforsking av området er det på tide å vende snuten tilbake mot barnehagen. Fulle av nye inntrykk og opplevelser som vi har delt med hverandre. Kanskje har vi studert livet i fjæra, eller funnet krypdyr. Kanskje har vi laget kunst av naturen, eller øvet oss på å gå på ski. En ting er sikkert, og det er at vi har fått et unikt innblikk i endringer i naturen, ut fra de ulike årstidene og været. Tilbake i barnehagen treffer vi andre barn, og avslutter dagen på barnehagens område.

Takk for i dag!